Het browser based Axelor is van oorsprong een Frans open source pakket.

Hoewel het nog geen standaard Nederlands rekening schema heeft, heeft het ontzettend veel functionaliteit in het pakket zitten.

Van CRM, Opportunity management, via Offerte beheer en orders tot uitlevering.

Net als Odoo kent het kan-ban weergaves waardoor er snel overzicht wordt gegeven.

Het heeft redelijk veel configuratie mogelijkheden. 

Het kan vanuit offertes direct inkoop bestellingen aanmaken, verschillende prijslijst systemen opbouwen, kan op voorraad alsook op order sturen.

Tevens kan het systeem ook projecten creëren, sales orders (en inkopen) koppelen aan projecten, etc.
Projecten kunnen intern uitgevoerd worden, maar ook als business projecten. Business projecten kunnen vanuit het project gefactureerd worden, maar ook vanuit de sales order.

Qua productiemogelijkheden kan het ook veel bieden voor maakbedrijven die routingen gebruiken, capaciteitsbeheer nodig hebben en een simpele shop floor control (pc desktop layout gebaseerd)..

Eenvoudige assemblage stuklijsten en aansturing kan hiermee mee ook, maar lijkt soms net te complex.

Wat ook prettig is dat het systeem standaard multi-company mogelijkheden kent.

Indien je data wilt uitwisselen met andere applicaties / systemen is er een voorziening voor, maar dat is eigenlijk alleen iets voor specialisten.
Koppelingen met andere websystemen / klant systemen of webdiensten (zoals transporteurs) zijn daardoor helaas nog niet makkelijk te leggen.
Wat een groot nadeel kan zijn voor een snelle koppeling met nieuwe webbased mogelijkheden, waar nederlandse bedrijven steeds vaker gebruik van maken.

Wat prettig is om te weten, is dat er een professionele organisatie achter zit.

Je kunt het systeem zelfstandig draaien op je eigen server zonder enige kosten, maar wil je professionele support cq implementatie hulp of gebruik maken van kant en klare cloud oplossing, is daar tegen betaling een oplossing voor aanwezig. Het systeem is ook zeer stabiel.

Het enige nadeel van de support is dat er in Nederland nog geen volwaardige organisaties is die dit product implementeert.

 

 

 

 

 

JSN Venture is designed by JoomlaShine.com